Over ROWI

Onze vereniging

Volleybalvereniging ROWI is dé volleybalvereniging in de gemeente Etten-Leur. ROWI heeft naam gemaakt als een kleinschalige, gezellige vereniging met een echte ‘ons kent ons’ mentaliteit.

Waar staan wij voor

Volleybalvereniging ROWI telt ruim 170 leden verdeelt over verschillende teams. ROWI biedt ieder lid een plaats om te volleyballen op een manier die bij hem of haar past.
Er is dus plaats voor iedere volleyballer; van de jeugd die voor het eerst in aanraking komt met de sport, tot ambitieuze volwassenen en mensen die liever recreatief volleybal spelen. Het is bij ROWI niet verplicht om competitie te spelen. Ook voor mensen die liever alleen trainen is natuurlijk plaats.
Sinds 6 januari 2011 zijn wij als vereniging gevestigd in de sporthal van ’t Turfschip, Schippersstraat 2, 4871 KK te Etten-Leur.

Historie

Volleybalvereniging ROWI is opgericht op 1 januari 1973. Door inzet van het toenmalige bestuur onder voorzitterschap van Jo Ramakers  werden, op 14 november van dat jaar, de statuten officieel goedgekeurd waarin Artikel 1.1 opgenomen  ?? De vereniging heeft ten doel de bevordering van de lichamelijke ontwikkeling en vorming in het algemeen – en het beoefenen van de volleybalsport in het bijzonder?.

Eind jaren zestig, dus jaren voor de officiële oprichtingsdatum, waren er al een aantal mensen die het volleybal beoefenden in de gemeente Etten-Leur. Geen van deze mensen waren aangesloten bij een officiële vereniging. Na enige jaren is een afdeling volleybal bij WION opgericht. Door een afsplitsing van vereniging Rood-Wit in Sint Willibrord is Volleybalvereniging ROWI ontstaan, waarin WION geruisloos is overgegaan.

In het prille begin telde ROWI 1 competitie team, bestaande uit 6 volwassen spelers. ROWI groeide en in 1975 vormde zich het eerste jongens team. In 1980 werd daar ook het eerste meisjes competitie team aan toe gevoegd.

Meer weten over de historie van ROWI?

Meetrainen / Nieuwsgierig?

Zoals eerder benoemt biedt ROWI volleybal voor iedereen, van jong tot oud en op veel verschillende niveaus. Vanaf 6 jaar kunnen kinderen zich opgeven bij ROWI. Tot ongeveer 12 jaar valt de jeugd onder de mini??s. Verder hebben we verschillende heren, dames, meisjes, jongens en recreanten teams. In overleg met nieuwe leden bekijken we welk team het beste bij hun past! Neem gerust eens een kijkje op de teampagina??s.

Ben je nieuwsgierig geworden en lijkt het je leuk om eens mee te trainen?  Natuurlijk kan dat! Bij ROWI mag je 4x gratis meetrainen voor je beslist of je lid wil worden. De trainingen worden iedere donderdagavond gehouden in de sporthal van ??t Turfschip in Etten-Leur.

Neem snel contact op via de contactpagina!

Wij heten je graag welkom bij volleybalvereniging ROWI!