ROWI Heren 1 pakt 3de zege op rij

Heren 1 van Volleybalvereniging ROWI komt dit seizoen weer uit in de 3de divisie. Dit jaar maken zij kans om naar de 2de divisie te promoveren. Een unicum want in onze regio (West-Brabant) komt dit amper voor. Een mooie prestatie; 90 % van het team bestaat uit echte Etten-Leurenaren die uit eigen opleiding komen en ROWI altijd trouw zijn gebleven. De mannen spelen hun wedstrijden voornamelijk in de regio Brabant, Zuid-Holland en Zeeland.

Donderdag 23 november stond de wedstrijd ROWI Heren 1 tegen Next Volley Heren 2 op het programma. Met een compleet team moesten de mannen vol aan de bak tegen deze directe concurrent voor plaats 4. Aan de oproep om te komen supporteren was gehoor gegeven want de tribune zat aardig vol! Meerdere speelsters van Dames 1, Dames 2 en verschillende recreanten teams zagen ROWI twijfelend starten. De pass was wat onverzorgd en kansen werden niet genoeg benut. Eén ding was duidelijk het team moest vol aan de bak!

Tijdens set 2 begonnen de heren weer aan hun vertrouwde kant en het spel werd een stuk verzorgder. Iedereen zat er lekker in en de set werd dan ook verdient gewonnen met 25-19. Gelijke setstand van 1-1. De lijn van set 2 werd mooi doorgetrokken in set 3. Deze set ging wederom verdient naar ROWI met 25-20. De 4de en hopelijk laatste set brak aan. Je zag dat verschillende spelers nog gretiger waren! Sommigen om weer 4 punten binnen te halen, anderen omdat ze op tijd in Café de Pastoor wilden zijn. Deze combinatie was de succesformule. Wederom erg verzorgd en knap gespeeld! Met 25-20  werd de laatste set binnengehaald en een 3-1 winst geboekt.

Afgelopen zaterdag 25 november stond de tweede wedstrijd van de week op het programma tegen Flits Heren 1 in Papendrecht. In de eerste set mochten Matthijs, Mark, Hein, Sander, Mark en Bram aantreden en voor de setwinst spelen. In een gelijk opgaande set waarbij er verzorgt werd gespeeld trok ROWI uiteindelijk aan het langste eind (28-26).

In set 2 kwam Tommy er in voor Sander. Hierdoor ging Matthijs naar de buitenaanval en Hein naar de diagonaal positie. Mede door de vele passfouten en het niet alert zijn in de verdediging werd de set nipt verloren (22-25).

Coach Katja hield het vertrouwen in deze opstelling in set 3. In deze set liep de pass een stuk beter waardoor we aan aanvallen toekwamen. Met enkele mooie reddingen en harde klappen werd de set binnengehaald (25-22). Hierdoor kwam ROWI op een 2-1 voorsprong in sets.

Set 4 was wederom erg spannend en het niveau lag dan ook dichtbij elkaar. Het was stuivertje wisselen tot de stand van 24-24. Door een mooi blok werd het 25-24 waarna het laatste en winnende punt met een goede aanval werd afgemaakt. Een 3-1 winst voor ROWI en 4 punten erbij op de ranglijst. Hierdoor komt het team steviger op de 4de plaats te staan welke recht geeft op de promotiewedstrijd. De volgende wedstrijd is op zaterdag 16 december om 16.00 uur in het Turfschip tegen koploper OKK’70. Kom de ROWI Heren 1 steunen! Hopelijk tot dan!