Algemene Regels

Clubtenue

Ieder lid die in de competitie speelt, dient in het clubtenue te spelen. Het clubtenue bestaat voor alle leden uit een shirt en daarbij een rode broek, zodat het past bij de clubkleuren rood met wit. Op ieder shirt wordt in ieder geval het Rowi-logo, het rugnummer en de sponsor vermeld. Voor zowel de reguliere Nevobo spelers als de recreatieve spelers is het officiële Rowi-wedstrijdshirt verplicht.

Het design van het clubtenue en de aankoop worden centraal bepaald. Het broekje moet dus rood zijn maar dient door de speler zelf te worden aangekocht. Voor de mini’s binnen onze vereniging worden shirts ter beschikking gesteld ten behoeve van de minicompetitie speeldagen. In principe geldt voor de overige leden dat het clubtenue voor eigen rekening moet worden aangeschaft. Op dit moment geldt dat echter niet omdat we in de gelukkige omstandigheid zijn dat alle shirts gesponsord zijn door MP Logistics. Dit kan in de toekomst dus veranderen.

Aandachtspunten

De technische commissie vraagt aandacht voor de volgende zaken. Regelmatig zien wij tijdens wedstrijden of trainingen Rowi-leden die niet in de juiste outfit op het veld staan. Dit gaat over de kleding en over sieraden. Om te volleyen heb je zaalschoenen nodig. In sporthallen geldt dat je niet mag sporten met gymschoenen met een zwarte/donkere zool. Let hier op als je volleybalschoenen gaat kopen, er zijn sporthallen waar hier streng op gecontroleerd wordt. Zo voorkom je problemen bij wedstrijden.

Voor je veiligheid is het ten strengste af te raden om te volleyballen met ringen en oorbellen. Een bal op je vinger of als je in het net blijft haken, kunnen vervelende blessures opleveren. Ook piercings kunnen beter afgeplakt worden. Verder is het aan te bevelen om lange haren vast te maken in een staart.

De trainers zullen gevraagd worden om hier op te letten.