ROWI Recreanten Dames 2 KAMPIOEN!

Het is ze weer gelukt hoor, de Dames Recreanten 2 zijn dinsdag 7 maart ongeslagen kampioen geworden in de 1e klasse van de ORV damescompetitie. Met nog een aantal wedstrijden voor het einde van de competitie is er voor de andere teams geen mogelijkheid meer om de dames in te halen.

Maar zo makkelijk als het hier staat was dit toch ook weer niet. Na wat rekenwerk de week ervoor, zou een 3-1 winst op Set-Up genoeg zijn voor het kampioenschap. Aangezien de uitwedstrijd ook goed was gegaan, durfden de dames wel voorzichtig her en der te polsen of er wat publiek zin had om de dinsdagavond in de Gong wat aan te moedigen. Normaliter staan de dames er nogal alleen voor, maar voor deze mogelijk bijzondere avond stonden er een tiental mensen langs de kant! Nou, reden genoeg eens het beste volleybal te laten zien.

Na het eerste fluitsignaal gingen de dames vol goede moed fris van start. Echter was dat van zeer korte duur, binnen een paar minuten stonden ze verontwaardigd naar het scorebord te kijken: 1-9 achter! Geen goed teken, en zeker geen goede show. Ondanks tips van de bank en aanmoediging in de coulissen lukte het niet de zenuwen te bedwingen en lekker vrijuit te spelen. Met veel moeite kwamen ze gelukkig behoorlijk goed terug. En na een time-out van de tegenstander werd deze set zelfs met 26-24 gewonnen. Zo, eerste puntje binnen! Helaas begon de tweede set ongeveer hetzelfde, en was het ook hier weer nodig om een forse achterstand goed te maken. Maar, ook al was het spel niet altijd even sterk, mentaal bleven ze juist goed overeind. En nadat deze set ook nipt gewonnen was, roken de dames het kampioenschap. De derde set bleek ineens alles wel te lopen en werd dit appeltje-eitje. Met een setstand van 25-12 maakte de vierde set niet meer uit, en vierden de dames met z’n allen al kort de zege midden op het veld! Bekomen van de euforie, probeerde Rowi de vierde set toch ook te winnen, maar blijkbaar zat het team in gedachten al in de kantine. Door het goede volleybal van de tegenstander werd Set-Up dan ook terecht beloond. Met een eindstand van 3-1 werd precies de opdracht volbracht en restte het de dames, zoals elke wedstrijd dit seizoen, nog slechts af te sluiten met de bekende leus: winnen winnen winnen doe je met vriendinnen!!