Home

Jongens C ongeslagen kampioen!

Zaterdag 15 april hadden de ROWI Jongens C hun laatste competitiewedstrijd in de 2e klasse D. Deze is gewonnen met 4-0, net zoals alle wedstrijden in de tweede seizoenshelft gewonnen zijn. Dat wil niet zeggen dat het altijd makkelijk was. De eerste wedstrijd was tegen Groene Ster en eindigde met een bloedstollende 5e set waarbij ROWI aan het langste eind trok. Deze set eindigde met een stand van 16-14. Daarna volgde een wedstrijd tegen een team dat rechtstreeks was doorgestroomd uit de mini competitie. Vervolgens een aantal wedstrijden die erg spannend waren en die mede door de loeiharde service van Ties gewonnen zijn.

Toen stond op 8 april de tweede wedstrijd op het programma tegen Groene Ster, maar dit keer voor het thuispubliek in Het Turfschip. Ook deze keer was het superspannend, maar de jongens waren inmiddels erg vooruit gegaan en Kay blokte bijna elke aanval meteen af. Dit in combinatie met de perfecte passes van Guust en de keiharde aanval van Nick zorgde ervoor dat ook deze wedstrijd winnend werd afgesloten. In de laatste wedstrijd liet Jelle nogmaals zijn uitstekende volleybalkwaliteiten zien op de midvoor positie waarbij hij de tegenstander elke keer te slim af was. Als klap op de vuurpijl liet Raf in de laatste set nog even een perfect uitgevoerde sprongservice zien. Wat een knappe prestatie van de jongens, top gedaan!

Meiden C kampioen!

In december behaalden de  ROWI Meiden C het kampioenschap in de derde klasse  C, waarna ze in de 2de seizoenshelft mochten uitkomen in de tweede klasse E. Zaterdag 1 april gingen de meiden vol goede moed richting Spirit in Rosmalen, want er lag wederom een kampioenschap in het verschiet. De eerste set ging naar ROWI met 18-25, maar na de tweede set was de stand weer gelijk, 25-19 verlies. In de derde set herpakten de meiden zich en wonnen ze met 13-25. De ban was gebroken en ook de 4de set ging naar ROWI met 21-25, waardoor ze niet meer in te halen zijn door Jola Olympus. Binnen hun poule is ROWI het enige team met alle spelers binnen de leeftijdscategorie, waardoor de sterkste ploeg Minerva buiten mededinging speelde. Dit mag echter de pret niet drukken; meiden van harte gefeliciteerd met wederom een kampioenschap!

Afgelopen zaterdag 8 april was het dan zover: de laatste thuis (kampioens) wedstrijd voor het eigen publiek tegen VOKO uit Oosterhout. De uitwedstrijd hadden de ROWI Meiden C gewonnen met 4-0. Alle 4 de sets waren de twee teams goed aan elkaar gewaagd. De meiden van ROWI hadden na het behalen van het kampioenschap vorige week zichtbaar zin in deze wedstrijd. Ze begonnen de eerste set dan ook super en wonnen deze met 25-10, ook de tweede set ging goed en wisten ze overtuigend te winnen met 25-9. Voor het thuispubliek een feest om naar te kijken. In de derde set werd het toch nog even spannend. Na een time-out en aanwijzingen van de coach werd de winst van de derde set bereikt met 25-22. Nu de winst binnen was moest er nog een 4de set gespeeld worden, ook deze set werd gewonnen. ROWI meiden C (Karlijn, Eveline, Anouk, Milou, Maud, Fenna, Elisa, Wietske en Isa) is een topteam gebleken en dat alles onder leiding van een geweldige coach en trainer (Maaike)! Een terechte kampioen in de 2de klasse E. Hard gewerkt allemaal!

Geslaagde 23ste editie ROWI Bedrijventoernooi

Op zaterdag 1 april vond, na een afwezigheid van 3 jaar, de 23ste editie van het ROWI Bedrijventoernooi plaats in de sporthal van ’t Turfschip. Met een maximum van 16 deelnemende teams was de sporthal goed gevuld. Voorafgaand aan het toernooi werd ROWI door het CDA Etten-Leur in het zonnetje gezet met een heerlijke taart.

Om klokslag 6 uur startten de eerste wedstrijden en werd er in de voorronden gestreden om een plaatsje in de verschillende finale poules. Na een korte pauze werden de 4 finalepoules bekend gemaakt en kon de strijd losbarsten om de poulewinst en de felbegeerde trofee. De uitslag was als volgt:
Poule A: 1. De Pastoor; 2. Mooi Geknipt; 3. Zooitje Ongeregeld; 4. Smash-or-Pass
Poule B: 5. Nieuwe Gezelligheid; 6. ORV Breda; 7. Wegenwacht Breda; 8. Pancakes.
Poule C: 9. De Bosrand; 10. De Bolle Buiken; 11. Rechtbank; 12. Spuit 11.
Poule D: 13. Luyten Adviesgroep; 14. SVL Partners; 15. Hofstee 1; 16. Hofstee 2.

Na afloop van de wedstrijden was de prijsuitreiking en de traditionele loterij. We kijken terug op een geslaagde 23ste editie!

Alle (actie)foto’s van het toernooi vind je in de galerij.

ROWI gaat samenwerken met Fysiomore B.V.

Rowi  wil zeker in deze tijd de gezondheid en fitheid van onze (jeugd) leden centraal stellen. Lekker trainen, voorkomen van blessures en gezonde voeding zijn hierin erg belangrijk met name voor onze jeugdleden. Zij hebben immers de toekomst. We zijn daarom een samenwerking aangegaan met Fysiomore BV.

Fysiomore BV is een fysiotherapie- en voedingspraktijk in de regio. Deze zijn o.a. gevestigd in de vestigingen van Arendse health clubs. Fysiomore heeft locaties in o.a. Etten-Leur, Dongen, Breda, Oosterhout, Tilburg (2x) , Oudenbosch, Lage Zwaluwe  en Raamsdonksveer.

Fysiomore zal met name op paramedisch gebied de gehele vereniging gaan ondersteunen waar men wil.
– Medische keuringen per (jeugd)speler.
– Testen op snelheid, wendbaarheid en explosiviteit op onze locatie. (sporthal).
– Optie performance/ krachttrainingen ( 1op 1 met sportfysiotherapeut).
– Bodyanalyses en sportvoedingsadviezen door (sport diëtiste).
– Behandelingen/ onderzoek van geblesseerde spelers (binnen 24- 48 uur) 
– Voorlichting aan ouders/ trainers omtrent blessures en sportvoeding.
– 2-4 x per jaar een sportief evenement voor onze leden.

Individuele Medische keuring speler
Fysiomore zal alle (jeugd) leden persoonlijk gaan uitnodigen voor een vrijwillige medische keuring. Spelers worden individueel getest en de gezondheid van de (jonge) spelers wordt in kaart gebracht.  Er wordt een rapport gemaakt m.b.t. de kans op eventuele ontstaan van blessures. Deze scores worden met de speler en/ of ouders besproken/ toegelicht.

Lichaamsanalyse + Sportvoeding
Tevens zal er  een uitnodiging  komen voor een Body analyse i.c.m. een persoonlijk sportvoedingsadvies. De sportdiëtiste van Fysiomore kan een lichaamsanalyse afnemen om vervolgens een persoonlijk (sport) voedingsadvies mee te geven. Tevens wordt (optioneel)  het voedingspatroon binnen het gehele gezin besproken.

Testen in de sporthal
De fysiotherapeuten van Fysiomore zullen onze (jeugd)leden tijdens de reguliere trainingen een keer conditioneel gaan testen. U ontvangt de scores (en normwaarden) via de email. 

2- 4 x per jaar een sportief evenement
Fysiomore zal in samenwerking met Arendse health club Breda 4  per jaar een sportief evenement organiseren waarbij teambuilding en training centraal komt te staan. Deze evenementen vinden plaats bij Arendse Breda (Terheijdenseweg 504, naast de schaatsbaan) .

Vergoeding medische keuring en/ of persoonlijke trainingstraject/ groepstraining.
De medische testen en de fysiotherapeutische behandelingen van onze jeugdspelers worden volledig vergoed.

Blessure? Fysiotherapeutisch onderzoek.
Wanneer een speler geblesseerd raakt kan hij/ zij direct een afspraak maken voor een fysiotherapeutisch onderzoek. Binnen 24- 48 uur kan de speler worden gezien en wordt de blessure onderzocht.

Een afspraak kan gemaakt worden telefonisch 0162 744402 of via email info@fysiomore.nl of via de website: www.fysiomore.nl

Specialisaties Fysiomore:
– (Sport)Fysiotherapie
– Echografie / Epte therapie
– Revalidatie in het water  (32 graden)
– Dry needling
– Actieve revalidatie op de modernste revalidatie apparatuur
– Kinderfysiotherapie 
– Diëtetiek –> sportvoeding

Fysiomore Etten-Leur
Anna van Berchemlaan 5
4872 XE Etten-Leur
076-2001139
info@fysiomore.nl
www.fysiomore.nl

Paaseitjes-actie groot succes!

Dit jaar heeft Volleybalvereniging ROWI in samenwerking met AH Pollemans voor het eerst een paaseitjes-actie georganiseerd. Begin februari is aan alle jeugdleden gevraagd om voor 1 maart zoveel mogelijk bakjes paaseitjes te verkopen aan familie, vrienden en bekenden. Hieraan is massaal gehoor gegeven, waardoor er in totaal maar liefst 450 bakjes paaseitjes zijn verkocht! De verkopers zorgen ervoor dat al hun kopers de paaseitjes tijdig voor de Paasdagen ontvangen, zodat zij hier van kunnen genieten. De opbrengst van deze actie gaat goed gebruikt worden tijdens het ROWI jeugdkamp dat op 3 en 4 juni gehouden wordt. Afgelopen week zijn de 4 topverkopers in het zonnetje gezet. Zij ontvingen allemaal een heerlijke chocolade paashaas, beschikbaar gesteld door AH Pollemans. Namens volleybalvereniging ROWI bedanken wij alle verkopers, kopers en natuurlijk AH Pollemans.

ROWI Jeugdkamp 2023

Beste jeugdleden, ouders/verzorgers, 
 
Na een aantal jaren van afwezigheid zijn we weer druk bezig met de voorbereidingen voor ons jeugdkamp. We willen dit jaar wederom een onvergetelijk kamp organiseren wat aansluit op alle leeftijden.
Ben je nog nooit mee geweest met een jeugdkamp en wil je weten wat dat eigenlijk inhoudt?
Het jeugdkamp wordt een gezellig weekend waarin sporten, spelletjes en andere leuke activiteiten centraal staan. Gedurende het hele weekend zullen de verschillende activiteiten onder begeleiding van de kampwerkgroep worden uitgevoerd.
 
Dit jaar zal het kamp plaatsvinden op zaterdag 3 en zondag 4 juni. De locatie van het kamp houden we nog even geheim. Samen zullen we slapen in de groepsaccommodatie op deze locatie.
 
Het thema van het kamp is “De vloek van de Farao”. Gedurende het weekend hebben we verschillende activiteiten die binnen dit thema passen, maar ook andere spannende activiteiten.
 
Voor het kamp vragen we een eigen bijdrage van €10 per persoon. Opgeven kan tot en met 15 april. Je kunt je opgeven via de volgende link https://forms.office.com/r/i71xFzB7Sv.
Na de inschrijfperiode krijgen jullie nog een e-mail met verdere informatie. Heb je nog vragen of opmerkingen dan kun je ook altijd even mailen naar pr@rowi-volley.nl
 
Wij hebben er heel veel zin in, hopelijk jullie ook!!
 
Sportieve groet,
De kampwerkgroep

ROWI Recreanten Dames 2 KAMPIOEN!

Het is ze weer gelukt hoor, de Dames Recreanten 2 zijn dinsdag 7 maart ongeslagen kampioen geworden in de 1e klasse van de ORV damescompetitie. Met nog een aantal wedstrijden voor het einde van de competitie is er voor de andere teams geen mogelijkheid meer om de dames in te halen.

Maar zo makkelijk als het hier staat was dit toch ook weer niet. Na wat rekenwerk de week ervoor, zou een 3-1 winst op Set-Up genoeg zijn voor het kampioenschap. Aangezien de uitwedstrijd ook goed was gegaan, durfden de dames wel voorzichtig her en der te polsen of er wat publiek zin had om de dinsdagavond in de Gong wat aan te moedigen. Normaliter staan de dames er nogal alleen voor, maar voor deze mogelijk bijzondere avond stonden er een tiental mensen langs de kant! Nou, reden genoeg eens het beste volleybal te laten zien.

Na het eerste fluitsignaal gingen de dames vol goede moed fris van start. Echter was dat van zeer korte duur, binnen een paar minuten stonden ze verontwaardigd naar het scorebord te kijken: 1-9 achter! Geen goed teken, en zeker geen goede show. Ondanks tips van de bank en aanmoediging in de coulissen lukte het niet de zenuwen te bedwingen en lekker vrijuit te spelen. Met veel moeite kwamen ze gelukkig behoorlijk goed terug. En na een time-out van de tegenstander werd deze set zelfs met 26-24 gewonnen. Zo, eerste puntje binnen! Helaas begon de tweede set ongeveer hetzelfde, en was het ook hier weer nodig om een forse achterstand goed te maken. Maar, ook al was het spel niet altijd even sterk, mentaal bleven ze juist goed overeind. En nadat deze set ook nipt gewonnen was, roken de dames het kampioenschap. De derde set bleek ineens alles wel te lopen en werd dit appeltje-eitje. Met een setstand van 25-12 maakte de vierde set niet meer uit, en vierden de dames met z’n allen al kort de zege midden op het veld! Bekomen van de euforie, probeerde Rowi de vierde set toch ook te winnen, maar blijkbaar zat het team in gedachten al in de kantine. Door het goede volleybal van de tegenstander werd Set-Up dan ook terecht beloond. Met een eindstand van 3-1 werd precies de opdracht volbracht en restte het de dames, zoals elke wedstrijd dit seizoen, nog slechts af te sluiten met de bekende leus: winnen winnen winnen doe je met vriendinnen!!

Carnavalstraining jeugdleden 16 februari 2023

Op 16 februari nemen we met de ROWI-jeugdleden alvast een voorproefje op carnaval. Alle leden mogen in carnavalskleding naar de training komen. De sfeer zit er meteen goed in met gezellige carnavalsmuziek. En natuurlijk is het geen gewone training, de trainers hebben leuke spellen in petto. Na de training krijgt iedereen ook nog wat lekkers. Op naar carnaval; ALAAF!

Voor meer foto’s, zie de galerij.