- gearchiveerd

ROWI BEHAALD 3E PLAATS NEDERLANDS RECREANTEN VOLLEYBAL KAMPIOENSCHAP !!

Op 13 juni stond in Sportcentrum Olympos CT te Utrecht het Nederlands Recreanten Kampioenschap op stapel.
Omdat ROWI heren recreanten tijdens het Brabants kampioenschap 3e was geworden hadden zij recht om in Utrecht deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap.

Vol verwachting werd er om 09:15 uur afgereisd naar de Domstad.
Er werd in poules gespeeld met daarna een kruisfinale en wedstrijden om de 1e t/m 4e plaats. De eerste poulewedstrijd tegen Sparta uit Zelhem, was voor ROWI nog wennen, omdat we in deze samenstelling nooit eerder hadden gespeeld. Toch verliep de wedstrijd redelijk en eindigde ondanks vele servicefouten in een gelijkspel.

Meteen erna stond de 2e wedstrijd tegen RVN uit Nieuwegein op het programma. Een team wat degelijke tegenstand bood. Uiteindelijk won ROWI deze wedstrijd met een mindere servicepass maar dankzij goede aanvallen .

Als ROWI nu de derde poulewedstrijd kon winnen waren ze verzekerd van een 2e plaats en het spelen van de kruisfinale. Wat zou dat geweldig zijn !!

En jawel ze wonnen van OKV uit Harmelen en behaalde hierdoor een 2e plaats. Jammer dat ze op doelsaldo net niet de eerste plaats behaalde.

Na een klein uurtje wachten speelde we de kruisfinale tegen VC Sudore Rosmalen de nummer 1 uit de andere poule.
Het was een slopend gevecht omdat er geknokt moest worden voor elk puntje. De eerste set won Rowi met 17 – 15 maar de 2e set verloren zij met 19 – 16 . Door dat ene punt verschil in het nadeel van ROWI pakten zij net naast de finale om het Nederlands Kampioenschap.

Bleef de troostfinale over tegen Havoc uit Haaksbergen. Iedereen was na die teleurstelling toch zeer gemotiveerd om dan toch zeker 3e te worden.
Met een behoorlijk verschil heeft Rowi gedecideerd de 3e plaats gepakt. Een prestatie waar jullie met z’n allen trots op mogen zijn. Mark, Matthijs, Ben, Pieter, Werner, Michel , Dragan en Henk van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat.